INTERNATIONAL
ไทย English Nederlands Deutsch
English Thai Nederlands Deautsch

In detail.......

Een teakhouten huis gaat langer dan een mensenleven mee! Het is een gouden en duurzame investering.

Door zijn goud-bruine kleur wordt het wereldberoemde Thaise Teakhout hier Gouden Teakhout(Mai Sak Tong) genoemd, de latijnse naam is "Tectona Grandis". Het is 't meest tegen ongedierte -zoals termieten- resistente soort hardhout en één van de waardevolste houtsoorten ter wereld, bekend om z'n robuust- en stevigheid. Het weerstaat alle weersomstandigheden en zal niet rotten of schimmelen.

Alle ThaiLanna Home huizen worden handgemaakt.

Binnen- en buitenwanden, ramen en deuren worden gemaakt van teakhout.
Sinds begin 1989 is het gebruik van teakhout in Thailand aan strenge regels gebonden om wildkap in de oerbossen te voorkomen. De herkomst van het hout dat wij gebruiken is gecontroleerd en gecertificeerd door de Thaise authoriteiten.

Voor de overige houten delen zoals de vloeren en de balken van de constructie, de deur- en raamkozijnenhievoor wordt gemengd oud tropisch hardhout gebruikt.

Tropisch hardhout is bij uitstek geschikt voor de constructiei maar is minder geschikt om voor de wanden te gebruiken. Het is uiteraard veel dunnen dan balken en vloerplanken. Door de wisselwerking van vocht en zon in een tropisch klimaat zal dat hout snel barsten vertonen en dus niet meer waterdicht zijn. Bovendien isoleert teakhout veel beter dan hardhout. Dus teakhout voor de wanden.

Opties voor de dakbedekking.

Voor de meeste huizen die wij momenteel bouwen gebruiken wij duurzame "Ayara" dakbedekking. Dit is bijzonder sterk (kan tot 180 kg/cm2 belast worden), is ondoordringbaar voor vocht, en zorgt door de speciale manier van leggen voor een waterdichte dakbedekking.
Gemaakt van SCG portland cement, gemengs met synthetische vezels. Het is vrij van asbest.
Klik hier om een brochure in PDF format (in Engels) te downloaden over deze dakbedekking. Zie onderstaand voorbeeld.

Verder gebruiken we vaak authentieke houten singles die aangebracht worden op een laag van overlappende zink-stroken. Dat zink is de eigenlijke waterdichte dakbedekking. Dit is een eeuwenoude traditionele Thaise dakbedekking die wij verbeterd hebben door de waterdichte onderlaag. Zie onderstaand voorbeeld.

Ook kunnen we een dakbedekking maken van terra cotta singles van onder hoge temperatuur gebakken klei. Deze dakbedekking vereist i.v.m. het hogere gewicht een zwaardere en sterkere dakconstructie. Voor grotere daken gebruiken we voor de dakconstructie daarom vaak staal. Uiteraard van buiten uit onzichtbaar. Onderstaand een voorbeeld.

Ok, om eerlijk te zijn is er nog een optie, de stalen of betonnen golfplaten, juist, die die gebruikt worden voor fabriekshallen, stallen en goedkope resort-bungalows. Met pijn is het hart zien we hier vaak mooie houten huizen met daarop bonte golfplaten. Jammer! Voor ThaiLanna Home is dat geen optie.

De ThaiLanna Home huizen die wij tonen op deze website is een selectie uit de modellen die wij maken en gemaakt hebben. Omdat de huizen allemaal handgemaakt worden kunnen wij ook een huis bouwen precies in een model zoals U dat wilt.

     

© 2004-2015 ThaiLanna Home Co., Ltd. Chiang Mai - Phrae, Thailand. All rights reserved. Last update June 20, 2015 .